Αγροτικά μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Οι αγρότες ετοιμάζονται να αποκλείσουν την Ελλάδα, τοποθετώντας μπλόκα σε δεκάδες σημεία της επικράτειας.

Ήδη είναι κλειστός ο κόμβος Κερδυλλίων στην Εγνατία και η εθνική Άρτας-Αθήνας στο ύψος του Κομποτίου.

Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από το μεσημέρι της Πέμπτης εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρεις νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 12 μ, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.

Σε «θέση μάχης» ήταν χθες το απόγευμα εκατοντάδες τρακτέρ -οι οργανωτές έκαναν λόγο για 700- στα Τέμπη, εκατέρωθεν του οδοστρώματος, ενώ ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, οι αγρότες βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης με περισσότερα από 300 τρακτέρ έχοντας αποκλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας για μια ώρα ενώ το ίδιο συνέβη και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων.

Στην Εγνατία οδό -στο ύψος των Κερδυλίων ο δρόμος έχει κλείσει επ’ αόριστον από το μεσημέρι ενώ οι αγρότες λένε ότι θέλουν να αποκλείσουν τα τελωνεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα από τον Προμαχώνα που έχει μπλόκο εδώ και πέντε μέρες.
Όπως αναφέρει το Mega, στον Έβρο σκοπεύουν να αποκλείσουν το τελωνείο στις Καστανιές και τους Κήπους, στο Κιλκίς το τελωνείο των Ευζώνων ενώ το Σαββατοκύριακο αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά θα μεταβούν στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής κόβοντας κάθε δίοδο προς το εξωτερικό.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας. Στη Στυλίδα βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους, ένα μάλιστα οδηγούσε ο Απόστολος Γκλέτσος που υποστηρίζει τον αγώνα τους.

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου.