Αθώοι κρίθηκαν οι 17 από τους 32 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor Οne»

Αθώοι κρίθηκαν οι 17 από τους 32 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του δεξαμενόπλοιου «Noor Οne», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Ως απλά μέλη εγκληματικής οργάνωσης καταδικάστηκαν δύο Έλληνες, ένας ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για τη μίσθωση του «Noor 1» και το ταξίδι του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα και ένας εφοπλιστής στη βίλα του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά ναρκωτικών.

Οι δύο κρίθηκαν επίσης ένοχοι για διαμετακόμιση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών.

Τρεις άνδρες τουρκικής καταγωγής κρίθηκαν επίσης ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο βασικός κατηγορούμενος, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας, κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση ναρκωτικών, όπως επίσης και άλλοι δύο.

Κανείς από τους κατηγορούμενους στην πρωτοφανή υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης, δεν καταδικάστηκε ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, με εξαίρεση έναν Ιρανό, ο οποίος φερόταν ως ο «συνοδός» του φορτίου της ηρωίνης και ο οποίος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Η απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους ενόχους θα ανακοινωθεί το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις για αναγνώριση ελαφρυντικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται πως, μέχρι να κρίνει το δικαστήριο και να καταμετρηθούν οι ποινές, διατηρούνται για όλους τους κατηγορούμενους οι περιοριστικοί όροι που ισχύουν, παρά την πρόταση της εισαγγελέως να κρατηθούν όσοι έχουν κριθεί
ένοχοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ