Αιγύπτιος συνελήφθη στη Σάμο για πλαστά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Συνελήφθη στο Πυθαγόρειο της Σάμου 22χρονος Αιγύπτιος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για πλαστογραφία.

Ο 22χρονος είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Πυθαγορείου και σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό την Πάτμο, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, θα προμήθευε έναντι χρηματικής αμοιβής, σε τέσσερις υπηκόους Συρίας, στους οποίους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ως προς την υποχρέωσή τους για διαμονή στη Σάμο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είχε πριν ημέρες προμηθεύσει έναν 21χρονο υπήκοο Ιράκ με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου ο τελευταίος να φύγει παράνομα από τη Σάμο. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης, με τον ίδιο τρόπο, είχε διευκολύνει την παράνομη κίνηση 25 τουλάχιστον ακόμη αλλοδαπών μεταναστών.

Το προανακριτικό έργο, το οποίο συνεχίζεται διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης πέντε άτομα (τρεις γυναίκες και δυο άνδρες) μετανάστες και πρόσφυγες από διάφορες χώρες, ηλικίας από 21 έως 34 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε επέδειξαν στους αστυνομικούς, κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών, ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε διαφορετικά πρόσωπα.