Αλαλούμ με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τα σημεία που τελικά θα εγκατασταθούν

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με τους πρόσφυγες και τα σημεία που θα εγκατασταθούν. Το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο πρέπει να αδειάσει και να καθαριστεί αφού υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες, ωστόσο το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ίδια ώρα που η αστυνομία χθες το πρωί εκκένωνε το Ταε Κβον Ντο και το απόγευμα έφτασαν στην περιοχή και άλλα πούλμαν από την Ειδομένη με μετανάστες, οι οποίοι αναζητούσαν ένα χώρο για να κοιμηθούν.

Συγκεκριμένα άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 15:00 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 17:00 το απόγευμα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε γι’ αυτούς τους πρόσφυγες κάποια απόφαση προορισμού. Την ίδια στιγμή από το γήπεδο άλλοι μετανάστες έφευγαν προκειμένου να βρουν μόνοι τους στέγη.

Διαχωρισμός των μεταναστών σε ομάδες

Σε μία προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση προχώρησε στο διαχωρισμό των μεταναστών σε «καλούς», «κακούς» ή επικίνδυνους. Γι αυτό και αποφασίστηκε οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί που δημιουργούν επεισόδια και συμμετέχουν σε συγκρούσεις να μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης των μεταναστών στην Κόρινθο μέχρι να απελαθούν, ενώ στο Ελληνικό θα μεταφερθούν μετανάστες άλλων εθνικοτήτων. Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.