Αλ. Τσίπρας: Από τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα από την ψήφο τους

Κάλεσμα προς τους πολίτες «να πάνε την Κυριακή στις κάλπες, να μην σπαταλήσουν την ψήφο τους και να δώσουν όχι δεύτερη, αλλά πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν’ αλλάξει την Ελλάδα», απηύθυνε απόψε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη και για αυτό ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας, που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε αυτό το σημείο ότι «η αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τους νέους, τους κάλεσε «να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας» και πρόσθεσε: «Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά, για να σταματήσει η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να προκόψουν στη πατρίδα μας, διότι μόνο με τη νέα γενιά μπροστά, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε «όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ», ώστε όπως υπογράμμισε, «να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής».

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους ο Αλέξης Τσίπρας είπε, «πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι, αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα στους ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, πιστεύετε, στ’ αλήθεια, ότι αυτοί είναι σε θέση να διαπραγματευτούν»;

Μάλιστα, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη» και πρόσθεσε: «Είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους; Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία και απευθυνόμενους προς τους συγκεντρωμένους είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύετε στ’ αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η Ν.Δ.θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μεϊμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;

Θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους;

Θα διαπραγματευτεί για τον έμπορο και το μικρομεσαίο, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους;»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε και στην Αριστερά λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τι να την κάνετε μια Αριστερά που απλώς καταγγέλλει, αλλά δεν ματώνει για σας; Η Αριστερά που απλά και μόνον καταγγέλλει είναι ακίνδυνη και βολική για το κατεστημένο και την ολιγαρχία. Αντίθετα, η Αριστερά που μάχεται, παρεμβαίνει και αγωνίζεται για να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς όφελος των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, είναι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που έχουν μπροστά τους το παλιό πολιτικό κατεστημένο και η ντόπια και ξένη η ολιγαρχία».

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους» και συμπλήρωσε: «Εμείς ενώνουμε το λαό μας σ’ ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για την ανάπτυξη και την αλλαγή».