Αλ. Τσίπρας: Η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης

Για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέα Δημοκρατία και όλων των δυνάμεων που συγκρότησαν το κίνημα Μένουμε Ευρώπη μίλησε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Η στρατηγική τους είναι να λένε ότι οδηγούμε στα βράχια τη χώρα από τη μια και ότι υποχωρούμε στις απαιτήσεις των δανειστών από την άλλη ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η αντιπολίτευση στερείται προτάσεων, είπε ο κ Τσίπρας. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε ότι “κινδυνεύετε να κάνετε την ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας”.

Επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση λέει το μύθο ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε από μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται.

Ζητώντας εκλογές χωρίς εναλλακτική πρόταση ο καθένας από εμάς μπορεί να καταλάβει τον λόγο που τις ζητάτε, είπε ο κ. Τσίπρας. Μάλλον έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις κάποιοι καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα διαπλοκής να καταστρέφεται, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Θα σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής και θα ξαναστήσουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο στα πόδια της, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη μπορεί για πρώτη φορά να υλοποιηθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός.Δεν θα περικόψουμε ούτε ένα ευρώ της κύριες συντάξεις εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις μας τόνισε.

Έρχονται καλύτερες ημέρες τις οποίες αξίζει και η χώρα και ο λαός μας, είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρωθυυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη θα υπάρχει και θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσοι μας κατηγορούν για φορο-λαίλαπα ψήφιζαν και με τα δυο χέρια μέτρα 62 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ασφαλιστικό σύστημα που θα εγγυάται σύνταξη για όλους τους Έλληνες με κοινωνική δικαιοσύνη, μίλησε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι για το 92,5% των συνταξιούχων δεν κόβεται ούτε ένα ευρώ. Εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες θα δώσουν μικρότερο φόρο είπε ο πρωθυπουργός όπως και το μεγάλο ποσοστό των τρίτεκνων και των πολύτεκνων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την ώρα που η αντιπολίτευση επιδίδεται σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά τόσο σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, όσο και επί ενός μελετημένου σχεδίου για την επόμενη, μετά την αξιολόγηση, ημέρα, όπου προτεραιότητα θα είναι το πέρασμα από την ακραία ύφεση σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία της εργασίας.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. ευρώ. Η ελληνική οικονομία είναι σαν το ελατήριο έχει συμπιεστεί επί έξι χρόνια και πλέον είναι έτοιμη να εκτιναχτεί τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων. Η επόμενη ημέρα θέλει αποφασιστικότητα για μεγάλες τομές είπε ο πρωθυπουργός. Να ανοίξουν δρόμοι για τις δυνάμεις της εργασίας είπε χαρακτηριστικά, ο κ Τσίπρας.