Αλ. Τσίπρας: Η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό

Η ανθρωπιστική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνάντηση ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυξάνεται καθημερινά, η διάσκεψη αυτή είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο όραμα που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: την οικονομική και την προσφυγική, ενώ βρίσκεται στο κέντρο μιας γειτονιάς που αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο σημαντικές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα και αύριο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις αντιδράσεις μας σε εκείνη την κρίση που βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες: την ανθρωπιστική κρίση», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα διεθνώς σε επίπεδο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου, «έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα».