Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα θα εκπλήξει θετικά την παγκόσμια οικονομία το 2016

Η Ελλάδα θα εκπλήξει θετικά την παγκόσμια οικονομία το 2016, αναφέρει στο Bloomberg ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η επενδυτική εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επιστρέφει. “Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Αν και το περασμένο έτος ήταν ένα δύσκολο έτος για την Ελλάδα και την Ευρώπη, θεωρώ πως έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι “πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο ανάκαμψης”, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για την αξιολόγηση από τους θεσμούς.

“Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, και για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της”, δήλωσε. “Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν μια έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, διότι μπορούν να αντιληφθούν πως ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας”.