Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας

Στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εν όψει της τριμερούς συνόδου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία,, καθώς όπως σημείωσε, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν σήμερα πόλο σταθερότητας, θα είναι παράγοντας που θα συμβάλει στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων και τη συμβολή της Ελλάδας στην επίλυση του Κυπριακού, σε τομείς όπως αυτός των εγγυήσεων. Διατύπωσε επίσης την ικανοποίησή του για την τρίτη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία εμβαθύνει τις σχέσεις της Ελλάδας και Κύπρου με τις γείτονες χώρες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει διεύρυνση και δυναμική στις συνεργασίες αυτές.