Αλ. Τσίπρας: Η χώρα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης

Δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση που βρίσκεται τα τελευταία πέντε χρόνια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού αξιώματος.

Απευθύνοντας τα εύσημα στην Βασιλική Θάνου, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να διαχειριστεί μείζονα ζητήματα. «Διαχειριστήκατε όλα τα θέματα με άψογο τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φεύγετε, συνέχισε ο νέος Πρωθυπουργός, καταγράφοντας μια ιστορική πρωτιά ως η πρώτη Ελληνίδα πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη ισότητας των φύλων.

Η χώρα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στις οποίες θα εστιάσουν όλες οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό σύστημα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη σύμπλευσης των χωρών του Νότου, οι οποίες αντιμετωπίζουν πανομοιότυπα προβλήματα.

«Η Ευρώπη πρέπει με ανθρώπινες αξίες να λύσει ένα παγκόσμια πρόβλημα» τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

«Διαχειριστήκατε ως κυβέρνηση μία οξυμένη κατάσταση και στο προσφυγικό ζήτημα» ανέφερε απευθυνόμενος στην κ. Θάνου και έκανε λόγο για «τεντωμένο σκοινί», ενώ χαρακτήρισε ορθές τις αποφάσεις της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη μέχρι σήμερα δεν είχε φροντίσει να προστατεύσει τις χώρες υποδοχής από ένα κύμα που παίρνει διαστάσεις ανεξέλεγκτες. Η Ευρώπη πρέπει να μοιράσει την ευθύνη σε όλα τα κράτη μέλη και επιδείξει αλληλεγγύη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.