Αλ. Τσίπρας: Θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων

Συνεδρίασε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό θέμα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Στη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρμόδιος υπουργός Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε για μία ακόμη φορά τα μέλη του κομματικού οργάνου για το ν/σ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «θα δοθεί πολιτική μάχη για
την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση» .

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είναι οι οικοδόμηση, μέσω διεθνών επαφών, «ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών».

Επίσης συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικές προτάσεις, πέραν αυτής του ασφαλιστικού, όπως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και η Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ (TTIP).

Εν αναμονή των πρώτων αντιδράσεων των θεσμών στις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, οι οποίες και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο τόσο για την αποδοχή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της συγκυβέρνησης όσο και συνολικά για την πορεία της διαπραγμάτευσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, ότι σε αυτήν την φάση «οι κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 βουλευτών δεν αμφισβητείται».