Αλ. Τσίπρας: Κλείνει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα

«Ουσιαστικά κλείνει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των προτάσεών μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παύλοπουλο, ενημερώνοντας τον για τις αποφάσεις του Eurogroup της Δευτέρας.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 21.30, χαρακτήρισε ημερομηνία σημαντικών αποφάσεων την 24η Μαΐου, όταν και θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μία «πολύ θετική απόφαση» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στο θέμα το χρέους, τονίζοντας ότι ξεκίνησε η συζήτηση για έναν οδικό χάρτη σχετικά με την ελάφρυνσή του.

Όπως είπε, θα είναι ένα μήνυμα τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους πολίτες που σήκωσαν το βάρος τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση που κρατά, ενώ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την έκβαση του Eurogroup.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., υπενθυμίζοντας ότι η 9η Μαΐου είναι η Hμέρα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

«Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αφορμή την Ημέρα για την Ευρώπη, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπενθυμίζοντας πόσο αμφισβητήθηκε η απόφασή του για ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ.

«Καλή είδηση η ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνοδευόμενη από τον οδικό χάρτη για ελάφρυνση του χρέους»

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνοδευόμενη από τον οδικό χάρτη για ελάφρυνση του χρέους, αποτελούν καλή είδηση για τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι σήκωσαν το βάρος της κρίσης, ανέφερε ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, επαναλαμβάνοντας ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη στήριξή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης.