Αλ. Τσίπρας: Να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για το χρέος

Οι προκλήσεις που λόγω του προσφυγικού αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο της ομιλίας που εκφώνησε σήμερα στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπή στην πόλη Μέχελεν, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας και αναφέρθηκε στη φάση που βρίσκεται σήμερα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Τόνισε ότι είναι αναγκαίο να περατωθεί αμέσως η διαδικασία της αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Αναφέρθηκε τέλος και στο σκεπτικό βάσει του οποίου, στο πλαίσιο των όσων έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές, προωθείται στη Βουλή η διαδικασία επικύρωσης ορισμένων νομοσχεδίων.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.