Αλ. Φλαμπουράρης: Επιδιώκουμε πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή με κόμματα που μπορούμε να συνεργαστούμε

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προβλέποντας ότι στη Βουλή θα υπάρξουν νέες δυνάμεις «θα υπάρξουν εκπλήξεις», ενώ αναφέρθηκε σε πιθανές συνεργασίες στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί.

Μιλώντας στον Αlpha 989 σημείωσε σε σχέση με τις συνεργασίες ότι «είμαστε πολύ σκεπτικοί γιατί αυτό που επιδιώκουμε είναι η πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και με κόμματα εννοώ που μπορούμε να συνεργαστούμε, πχ. με τους ΑΝΕΛ».

Χαρακτήρισε προπαγάνδα τα περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Είναι προσπάθεια για προεκλογικούς λόγους, δεν μπορεί να μιλάμε για εθνική ενότητα όταν βλέπουμε την παιδεία, τον πολιτισμό στην παρακμή. Εμείς λέμε με την κοινωνία συσπειρωμένη μπορεί να επιτευχθεί εθνική ενότητα. Σε συνεργασίες μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί δεν θέλουμε να υπάρξουν ξανά εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο σημερινό ντιμπέιτ, ο κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι «επειδή όλοι οι αρχηγοί θα επιτίθεται στον Τσίπρα, αυτό θα είναι τελικά θετικό. Θα δείξει ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν στόχο τον Τσίπρα. Θα χτυπιέται από όλους, θα τους καταμαρτυρούν ότι αυτός μας πήγε σε εκλογές».

«Η προσδοκία που έχουμε είναι να γίνει διάλογος σε πλαίσια τέτοια ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Ελπίζω σήμερα ο πολιτικός πολιτισμός να βοηθήσει να λειτουργήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πολιτικότατα», πρόσθεσε.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «αποχώρηση του κ. Λαφαζάνη, Όχι διάσπαση. Είναι αρνητικό, αυτό που έγινε είναι κάτι που ο κόσμος δεν μπορεί να το ανεχτεί. Δεν το σκέφτηκαν κατά την εκτίμησή μου καλά οι σύντροφοι. Δεν έπρεπε να προχωρήσουν σε ρήξη και να ρίξουν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον λαό. Ήταν λάθος που δεν έπρεπε να κάνουν οι σύντροφοι».