Αλ. Φλαμπουτάρης: Tο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη

Tο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, διαβεβαίωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση στις επικουρικές να περιοριστεί στο 15%-20%.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές.

Σε ερώτηση περί αναζήτησης νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής», όπου κάνει «άνοιγμα» στον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε: «Επιδιώκουμε τον διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή».

Εξήρε μάλιστα τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνοντας ότι «ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωσή του και πως θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή «και θα βγάλει τα συμπεράσματα της». «Γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε τέλος ο κ. Φλαμπουράρης.

Να μην αποδεχτεί καμία νέα μείωση των συντάξεων και να υιοθετήσει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού και να μην επαναφέρει την πρόταση για αύξηση των εισφορών καλεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις. Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευθεί «σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις» και την καλεί να αξιοποιήσει τις προτάσεις του Κινήματος που έχει καταθέσει δημόσια, να μην αποδεχθεί καμία νέα μείωση των συντάξεων, να αξιοποιήσει την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και να μην επαναφέρει προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών, «που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

«Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου, τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, σχολιάζοντας τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί κατοχύρωσης της κύριας σύνταξης τονίζει: «Με την υπογραφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχουν καταδικαστεί σε περικοπές και οι κυρίες συντάξεις. Επομένως τα όσα λέει η κυβέρνηση είναι ανούσια».