Αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011

Αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη για τους στημένους αγώνες του 2011, στην οποία κατηγορούνται 84 άτομα, μεταξύ των οποίων πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου, ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος υπέβαλε αίτημα να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντα του ως δήμαρχος Βόλου.

«Βιώνω μια ποινή χωρίς να έχω δικαστεί από φυσικό μου δικαστή», είπε στο δικαστήριο ο κ. Μπέος και πρόσθεσε: «Οι πολίτες του Βόλου με τίμησαν και δεν θα τους προδώσω ποτέ».

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου, το δικαστήριο το απέρριψε, καθώς όπως είπε η πρόεδρος «η επόμενη δικάσιμος είναι σύντομη».

Η απόρριψη του αιτήματος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπέου, ο οποίος απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Μου αφαιρείτε το δικαίωμα της ζωής μου. Πέντε χρόνια μου στερείτε την ελευθερία».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση του βουλεύματος για την υπόθεση, ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων για χειραγώγηση αγώνων, παράνομα κέρδη, διορισμούς
διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών.