Αναβλήθηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης

Μίνι θρίλερ εξελίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να δοθεί στην Αθήνα η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές ενέκριναν «προσωρινά» την υποδόση, αφού πρώτα ζήτησαν να αναβληθεί η συζήτηση του σχεδίου νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα», για το οποίο είχαν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις και από την Αντιπολίτευση.

Όπως μετέδωσε αργότερα και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέχρι την Παρασκευή η Αθήνα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία εφαρμογής των προαπαιτούμενων (να δημοσιεύσει την υπουργική απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τομέα της Υγείας), έτσι ώστε η απόφαση για το 1 δισ. ευρώ να ληφθεί από το ΔΣ του ΕMS το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί της Δευτέρας.

Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, όπου αποφασίστηκε να σταματήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα» στην αρμόδια επιτροπή.

Παράλληλα ελήφθη η απόφαση πως το νομοθέτημα δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2016 για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Από πηγές της κυβέρνησης, αλλά και από τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, αναφέρεται ότι η απόφαση για την απόσυρση ελήφθη, καθώς η κυβέρνηση έλαβε υπόψιν της τις αντιρρήσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.