Αναζητούνται λύσεις για τη στέγαση και τη φροντίδα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Λύσεις για τη στέγαση και φροντίδα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων αναζήτησαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι γενικοί γραμματείς διαχείρισης προσφυγικού Οδυσσέας Βουδούρης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τους υπουργούς τονίστηκε η ανάγκη να θεσμοθετηθούν άμεσα οι προδιαγραφές λειτουργίας των δομών φιλοξενίας σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα των ΜΚΟ και την συνεργασία τους με το κράτος, ενώ έθεσαν και το ζήτημα των προσφύγων ΑΜΕΑ και των αναγκών τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τέθηκαν, επίσης, ζητήματα χώρων για στέγαση και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών και ευπαθών ατόμων, όπως επίσης το ζήτημα του ορισμού επιτρόπων για την εποπτεία των παιδιών αυτών και μέριμνα για τις ανάγκες τους, καθώς και πλευρές που αφορούν στην οργάνωση της εκπαίδευσής τους, αλλά και στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας