Ανασύνταξη στην κυβέρνηση για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος

Το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ προκάλεσε αφύπνιση στην κυβέρνηση, και το πρωθυπουργικό επιτελείο μελετά ήδη τις θετικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει να παρουσιαστούν ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η ανασύνταξη της κυβέρνησης θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο ο σχεδιασμός και τα επόμενα βήματα να αποφασιστούν πριν από το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Νταβός και οπωσδήποτε πριν από το προγραμματισμένο για αύριο, Τρίτη, ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και τις πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνονται στον χώρο του Κέντρου, όπως για παράδειγμα αυτή που πήρε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς.

Η κυβέρνηση έχει προϊδεάσει για άνοιγμα στην κοινωνία και σε άλλους πολιτικούς χώρους ενόψει και του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Νίκος Παππάς όμως θέλησε χθες να επισημάνει με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγεμονική δύναμη στον προοδευτικό χώρο και οφείλει αυτή την ηγεμονία σε επίπεδο ιδεών και συσχετισμών να επιδιώκει να τη διατηρήσει και να τη διευρύνει».

Με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πείθει πως οι πολιτικές του προτεραιότητες είναι αυτές που έχει ανάγκη η κοινωνία και διά αυτού του τρόπου να πείθει και τους πολιτικούς σχηματισμούς να συμπλέουν και να συνεργάζονται σε μια τέτοια κατεύθυνση, για να προσθέσει ότι «τις πλειοψηφίες και τις συναινέσεις είμαστε σε θέση, εκτός από το να τις επιδιώξουμε, και να τις πετύχουμε».