Ανατρεπτική ανάλυση προέβλεψε τον νικητή Και τα «ρομπότ» στο Twitter ψήφισαν Ομπάμα

Δεν ήταν μόνο τα γκάλοπ και τα exit polls που έδιναν το προβάδισμα στον Ομπάμα, αλλά και μια ανατρεπτική ανάλυση της παρουσίας των δυο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ στο Twitter.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Wired, η Barracuda Networks -εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο- ανέλυσε τους 200.000 πιο πρόσφατους followers των δυο υποψηφίων και έτσι προέκυψε ότι 31,7% όσων εμφανίζονται να ακολουθούν εσχάτως το Μιτ Ρόμνεϊ αντιστοιχούν σε ψεύτικους λογαριασμούς (bots) και είναι φτιαγμένοι αυτόματα από ειδικό λογισμικό. Στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 42,6%, γεγονός που εξηγείται λόγω της συντριπτικά μεγαλύτερης δημοφιλίας του στο Twitter.
Ο Ομπάμα έχει έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς, με 21,8 εκατομμύρια followers. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το προφίλ του να είναι πολύ πιο  συχνά μεταξύ των προτεινόμενων  σε έναν νέο χρήστη του Twitter –ακόμη και σε ένα ρομπότ λογισμικού, συγκριτικά με αυτό του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει, κυρίως τους τελευταίους μήνες, 1,7 εκατομμύρια ακολούθους.

Το StatusPeople περιορίζει, πάντως, σημαντικά τα ποσοστά των ψεύτικων λογαριασμών που ακολουθούν Ομπάμα και Ρόμνεϊ στο 19% και 14% αντίστοιχα.