ΑΝΕΛ: Είναι προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών

«Είναι προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι αν κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια!» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Δηλώσεις σαν αυτές που έκανε στα Νέα ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά συνιστούν ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας. Προφανώς απηχούν τα σχέδια που κάνουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ή κύκλοι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

» Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της και την υπογραφή της σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιες χώρες και οι ίδιοι κύκλοι υιοθετούν τακτική στρουθοκαμήλου για τη στάση της Τουρκίας, προσθέτει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας:

«Οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία και να την υποχρεώσουν να τηρήσει και εκείνη στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, οι οποίες εξάλλου απορρέουν από τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου».