ΑΝΕΛ: Η ηγεσία της ΝΔ καθώς και άλλες πολιτικές δυνάμεις έπαιξαν τα ρέστα τους για να μην κλείσει η αξιολόγηση

Για επιδιώξεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη «και όλων εκείνων που τις στήριξαν με λυσσαλέο τρόπο» και οι οποίες «έπεσαν στο κενό», κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τοποθετήσεις του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκο για το Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Σε δήλωσή της, η κ. Παπαδοπούλου σημειώνει ότι η ηγεσία της Ν.Δ. καθώς και άλλες πολιτικές δυνάμεις «έπαιξαν τα ρέστα τους για να μην κλείσει η αξιολόγηση, να μην υπάρξει συμφωνία ή να επιβάλλονταν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα».

Όπως εκτιμά, «ο απώτερος στόχος τους ήταν εμφανής και δεν ήταν άλλος από την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
«Οι προσδοκίες τους αποδείχθηκαν φρούδες. Και τώρα που συνειδητοποιούν ότι δεν τους πέρασε, δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε ένα επιχείρημα της προκοπής», συνεχίζει η κ. Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι με τη συμφωνία για το χρέος η χώρα θα επιστρέψει γρήγορα σε τροχιά ανάπτυξης και ο λαός θα πάρει βαθιά ανάσα.

«Το παραδέχθηκε, με βαριά καρδιά βεβαίως, ακόμη και ο συνέταιρος του Σαμαρά, ο Βενιζέλος…», καταλήγει η κ. Παπαδοπούλου.