Ανεμοστρόβιλος σάρωσε Λακωνία και Μεσσηνία

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στη Μεσσηνία και την Λακωνία η ισχυρή καταιγία που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από περιοχές των δύο νομών.

Σύμφωνα με το «Θάρρος news», άνοιξαν μέχρι και τάφοι στο Νεκροταφείο του Ασπροχώματος, ενώ νταλίκα «δίπλωσε» από τον δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς.

Ζημιές σε σπίτια και εργοστάσια, ενώ Αστυνομία και Πυροσβεστική, όπως και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν.

Καταστροφές και στη Σκάλα Λακωνίας, όπως μετέδωσε το site «Apela.gr»: δέντρα κομμένα στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα σε κεντρικές οδούς αλλά και τραυματίες.

«Ήταν ένας πραγματικός πρωινός διάβολος. Στο πέρασμά του παρέσερνε νταλίκες, αυτοκίνητα, σκεπές εργοστασίων, στύλους της ΔΕΗ, έσπαγε τζαμαρίες καταστημάτων, ξερίζωνε δέντρα, ακόμη και βαριά μηχανήματα εκσφενδόνιζε» δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

«Ζητάμε βοήθεια από το κράτος, ζητάμε να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή μας θεομηνιόπληκτη» είπε ο κ. Νίκας, που εκτιμά πως οι ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τέτοιες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται. «Μιλάμε για ολική καταστροφή και απαιτείται η συνδρομή της Πολιτείας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Μέχρι στιγμής έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία από την ανατροπή νταλίκας στην είσοδο της πόλης, και η Τροχαία εκτρέπει την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών (παλαιά εθνική οδός), όπου κι εκεί η κυκλοφορία ακόμη εμποδίζεται από πτώση κολώνας της ΔΕΗ.

Κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προβαίνουν ήδη στην καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και γεωτεχνικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στις αγροτικές καλλιέργειες (θερμοκήπια – ανθοκήπια και ελαιόδενδρα).

«Ζητάμε η πολιτεία να κηρύξει την περιοχή πληγείσα και να συνδράμει τους επαγγελματίες εκείνους που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε πολλές περιπτώσεις και ολική καταστροφή» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.