Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Λασίθι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου, που ξέσπασε από το βράδυ της Δευτέρας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλή Αχλάδα κοντά στο δάσος του Σελάκανου και στο σημείο έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και υδροφόρες του δήμου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Αυτήν την ώρα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 2 πεζοπόρα τμήματα, 30 στρατιώτες, 4 υδροφόρες των δήμων και εθελοντές. Παράλληλα έχουν σηκωθεί και έχουν ριφθεί στη μάχη δύο ελικόπτερα και αναμένεται και τρίτο.

Το μέτωπο της φωτιάς τώρα έχει κατεύθυνση προς τις Μάλες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.

canader_fotia

Παράλληλα, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.00 χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή των Παλαιών Πόρων, στην Πιερία.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με εννέα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ένα όχημα των ΟΤΑ και δύο καναντέρ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, σε ύφεση βρισκόταν μετά από τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μπιζντουνάκι του Αγίου Ιωάννη Ιωαννίνων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.