Ανεξαρτητοποιείται ο Χάρης Θεοχάρης – Τι απαντά το Ποτάμι

Την αποχώρησή του, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ανακοίνωσε ο βουλευτής Χάρης Θεοχάρης προς τον επικεφαλής του Κινήματος, Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο και αναφέρει ότι αποχωρεί «συναισθανόμενος ότι όσα τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν».

Όπως συνάγεται από την αναφορά του ότι «θα συνεχίσει να δίνει τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18.000 της Β’ Αθηνών που τον ψήφισαν αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον» ο κ. Θεοχάρης θα παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Σε δήλωσή του, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Θεοχάρης, διέψευσε ότι συλλέγει υπογραφές για την σύσταση νέου πολιτικού φορέα ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, είπε ότι κάθε πολιτικός αρχηγός έχει το δικαίωμα να απευθύνει πρόσκληση και οι βουλευτές έχουμε το δικαίωμα να εξετάζουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών, που μας εμπιστεύονται.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Για την ιστορία και μόνο», το Ποτάμι σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Χάρη Θεοχάρη.

«Την Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος).

Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει).

Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει).

Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε.

Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία», αναφέρει το Ποτάμι.

Τονίζει ότι «σήμερα στις 7 το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης! Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά».

Απαντώντας στην αναφορά του κ. Θεοχάρη ότι παραμένει στη Βουλή για να συνεχίσει τους αγώνες για όσους τον ψήφισαν το Ποτάμι αναφέρει: «Οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό. Εκλέχθηκαν με λίστες. Λίστες οι οποίες κατατέθηκαν με βάση τον νόμο, από τον επικεφαλής του Κινήματος. Λίστες στις οποίες μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης. Και εδώ προκύπτει το απλό ερώτημα: αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα».