Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ ο Πέτρος Τατούλης

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Πέτρος Τατούλης μέσω του Αlpha 989 λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχω δώσει δείγματα γραφής, όταν παίρνω τέτοιες αποφάσεις τις πηγαίνω μέχρι το τέλος».
«Δεν μπορεί η εκλογή ενός προέδρου να γίνεται με όρους πασαρέλας και καλλιστείων», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες για τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες της ΝΔ.

«Το σημαντικότερο είναι να παρουσιάσει καθένας σε σύνολο οράματος, τις απόψεις και τις σκέψεις του. Με τις απόψεις και τις σκέψεις αυτές είχα θέσει την παρουσία μου ως στοιχείο εντελώς διαφορετικής αλλαγής της ταυτότητας και της εικόνας και των προϋποθέσεων ώστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη να βρει πάλι τον βηματισμό της» είπε ο κ.Τατούλης.
Πρόσθεσε ότι «ο Καραμανλής ήταν ανατρεπτικός πολιτικός, είχε την παρεμβατικότητα στο μυαλό του πάντοτε, με ανατρεπτικότητα, με τομές στα πολιτικά ζητήματα της χώρας, προσαρμόζοντας την ταυτότητα του κόμματος στα διεθνή δεδομένα».

«Είναι η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει η ΝΔ να δει τα προβλήματα, να επανενωθεί με την κοινωνία και με επίκαιρο ρόλο να ταυτοποιήσει το νέο δείγμα που θα στείλει» είπε ο κ.Τατούλης.

Επεσήμανε πως «ένα δεύτερο θέμα που πρέπει να επαναφέρει η ΝΔ είναι ότι η λαϊκή της επανένωση σημαίνει δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος που το πατριωτικό του στοιχείο θα είναι μια καινούρια ιδεολογία σε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη, να γίνουμε ξανά σύγχρονο κόμμα, να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας».

«Αυτή τη στιγμή μέσα από τη διαδικασία αυτή έχει την ευκαιρία η ΝΔ με συγκεκριμένες προτάσεις να επαναπροσεγγίσει την κοινωνία. Το να προσωποποιήσουμε ευθύνες αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο λάθος, μέσα από την αυτογνωσία και την αντικειμενική κριτική ανάλυση να δούμε τι δημιούργησε το πρόβλημα στη ΝΔ» συμπλήρωσε.