Αντιδράσεις στα social media για το ομοφοβικό σχόλιο του Φ. Κρανιδιώτη

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε το σχόλιο του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί χρόνια συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά για τον σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα.

Ο ίδιος έλαβε εκατοντάδες «likes» για την άποψή του, αλλά εξίσου πολλά αρνητικά σχόλια:

image

Το θέμα σχολίασε με tweet ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Τον @failosK για πολλά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς αλλά σίγουρα όχι για το εάν έχει το θάρρος της γνώμης του» έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ο Φ.Κρανιδιώτης επανήλθε με νέο σχόλιο:

« Όποτε πετυχαινετε την πολιτική ορθότητα, να μην ξεχνάτε ποτέ να σκουπισετε τα παπούτσια σας πάνω στα μούτρα της. Κάνεις σκληρή κριτική σε gay ή διαφωνεις με μαλακιες που λένε ή κάνουν, είσαι ‘ομοφοβικός’.

» Άμα δε το gay συμπίπτει με αριστεριλικι, σύμφωνα συμβιωσης, κλπ, τότε μιλάμε για τα Άγια των Αγίων να ‘ούμ’. Με gay επιτρέπεται να διαφωνούμε μόνο για το αν μας αρεσει πχ ο τραχανάς. Άπαξ και διαφωνεις με άλλες συμπεριφορές ή την μοδερνα πολιτική αντζεντα τους, τότε αρχιζουν οι τσιριδες κι οι ταμπελες. Στα μέζεα μας.

» Ενας σοβαρός άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης, επιλέγει επι σχεδόν 70 χρόνια που έζησε, να κρατάει την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές επιλογές του μακριά από τα ματια του κόσμου. Προφανώς έτσι γούσταρε, ήταν επιλογή του. Και τώρα τον βγαζουν λεζάντα. Βρες το λάθος».

Για τον «σεβασμό στην διαφορετικότητα» που αποτελεί θεμέλιο λίθο της φιλελεύθερης αντίληψης κάνει λόγο σε ανάρτησή της στο Τwitter, η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στο ομοφοβικό tweet του Φαήλου Κρανιδιώτη.

«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα κ στις προσωπικές επιλογές των ανθρώπων αποτελεί θεμέλιο λίθο της φιλελεύθερης αντίληψης.» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στο twitter της.

Αλγεινή -τουλάχιστον- εντύπωση προκαλούν πάντως τα υβριστικά σχόλια που δέχτηκε η κ. Μπακογιάννη κάτω από αυτή την ανάρτησή της στο Twitter.