Αντιπαράθεση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «όσο κι αν ο κ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν».

Καλεί επίσης τον κ. Κουμουτσάκο «να είναι πιο προσεκτικός» και τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Τη βαθιά ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας για την πτώση που κατεγράφη στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα εξέφρασε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας».

Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για «αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί» και καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική.

«Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό», καταλήγει.

«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία παλινωδεί χωρίς σχέδιο, επικρατεί στη χώρα κλίμα ανασφάλειας αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ την ίδια στιγμή υπουργοί της φλερτάρουν με ηρωικές εξόδους για μια ακόμη φορά», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «το Χρηματιστήριο έκλεισε σήμερα κάτω και από το χαμηλό της 4ης Ιουνίου 2012 όταν η χώρα βρισκόταν στη δίνη των διπλών εκλογών, με την πτώση στις μετοχές των Τραπεζών να παίρνει δραματικό χαρακτήρα».

Τονίζει επίσης ότι από τις αρχές του έτους η κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών υποχώρησε κατά 60% και κάνει λόγο για «τρομακτική ζημιά του Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογούμενων, που επήλθε με την χαριστική παραχώρηση των Τραπεζών σε ξένα Funds».