Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ζήτημα του κυκλώματος των εκβιαστών

Ôï íÝï óýìâïëï ôçò ÍÄ ðïõ ðáñïõóßáóå ï ðñüåäñïò ôçò ÍÄ Áíôþíçò ÓáìáñÜò , ôçí ÐÝìðôç 21 Éáíïõáñßïõ 2011, óôï íÝï êôßñéï ôïõ êüììáôïò óôçí Óõããñïý

Συνεχίστηκε και το απόγευμα της Τετάρτης η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα του κυκλώματος των εκβιαστών, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «για πολλοστή φορά συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό» και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να επαναλαμβάνουν ότι αναμένουν απαντήσεις από τη Συγγρού.

«Μηδενική αξιοπιστία» καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «για πολλοστή φορά συλλαμβάνεται να ψεύδεται και να εξαπατά τη Βουλή και τον ελληνικό λαό».

Όπως αναφέρει η Ν.Δ., «μόλις χθες, εμφανίστηκε αρνούμενος κάθε συνεργασία επί των ημερών του, μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του κατηγορούμενου Μαυρίκου».

Η Συγγρού σημειώνει ότι «η αλήθεια είναι πως – μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη σύλληψη του τελευταίου – η ΕΡΤ Α.Ε., υπέγραφε συμφωνία συνεργασίας με την Μαυρίκος ΑΕΒΕ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται έγγραφο της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 18 -2 – 2016 και ώρα 16:31:10, με τη Ν.Δ. να υπογραμμίζει ότι «επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας».

«Τα επίσημα έγγραφα διαψεύδουν και εκθέτουν τον κ. Τσίπρα. Οφείλει σήμερα κιόλας να απολογηθεί για τα ψέματα που έλεγε χθες από το βήμα της Βουλής», καταλήγει η Συγγρού.

«Μετά τις γκάφες, τα αυτογκόλ και τα απροκάλυπτα ψέματα με τα οποία εξετέθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί σήμερα, απεγνωσμένα, να περισώσει την θλιβερή χθεσινή εικόνα του αρχηγού της», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μία ημέρα μετά από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.

«Περιμένουμε ακόμα να απαντήσουν για ποιες υπηρεσίες πλήρωναν πλουσιοπάροχα τους κατηγορούμενους για εκβιασμό», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι διαφημίσεις της ΕΡΤ στην εφημερίδα «Ακρόπολη» πραγματοποιούντο στο πλαίσιο της ανταλλακτικής διαφήμισης, που πραγματοποιεί η εταιρεία με το σύνολο σχεδόν των εντύπων Μέσων, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε., με την οποία επισημαίνεται ότι ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει εν ισχύ σήμερα 38 τέτοιου είδους συμφωνητικά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά την εφημερίδα «Ακρόπολη» η αρχική σύμβαση υπεγράφη από την τότε ΝΕΡΙΤ στις 27/10/2014 και η οποία είχε ανανεωθεί στις 27/04/2015, ενώ δικαιώματα και υποχρεώσεις πέρασαν στις 29/04/2015 στην διάδοχη ΕΡΤ.

Τονίζεται επίσης ότι «από την ΕΡΤ επρόκειτο να συναφθεί νέα σύμβαση, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια στις 07/09/2015, αλλά με απόφαση της διοίκησης η νέα σύμβαση «πάγωσε», λόγω των δυσφημιστικών πρωτοσέλιδων και των δηλώσεων του εκδότη της εφημερίδας κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκπομπή της ΕΡΤ την ημέρα διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών».

Ταυτόχρονα συμπληρώνεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την ανάγνωση του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Ακρόπολη» στις πρωινές εκπομπές της, ζήτησε τη διακοπή της αμοιβαίας διαφήμισης και ο εκδότης δεν επαναπροσεκλήθη σε ενημερωτικές εκπομπές.

Αποτέλεσμα αυτής της θέσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ Α.Ε., ήταν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας να υποστεί μπαράζ υβριστικών δημοσιευμάτων.