Αντιπαράθεση με σκληρές εκφράσεις ανάμεσα σε Παππά – Λοβέρδο για τις τηλεοπτικές άδειες

Για «χουντικό κοινοβούλιο» και «Βόρεια Κορέα» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την τροπολογία που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος στο έδρανό του.

Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε στον ίδιο τόνο να λέει στον υπουργό «άσχετε», «εσύ να ντρέπεσαι», «δεν θα τραμπουκίζεις εδώ», ενώ μέσα στην ένταση ακούσθηκε και ένα «σκασμός».
Η
φράση του κ. Λοβέρδου που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν: «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε σε ένα υπουργό να μας μετατρέψει σε χουντικό κοινοβούλιο».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει προσφυγή στην Κομισιόν. «Δεν σκέφτεστε ότι θα βγάλετε τα μάτια σας και τα μάτια της χώρας; Όλα αυτά που κάνετε οδεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τη μορφή καταγγελιών», είπε και πρόσθεσε πως «όλοι θα σκεφτούν ότι αυτός θέλει να βάλει χέρι στο χώρο των ΜΜΕ για να παράγει μήνυμα κατά την βούλησή του».