Αντιπαράθεση του Ν. Τόσκα με τη ΝΔ με αφορμή την κατάληψη του προαύλιου χώρου του ΑΠΘ

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή την κατάληψη του προαύλιου χώρου του ΑΠΘ.

Μετά από επίσκεψη που δέχθηκε από βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στο γραφείο του, ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για «απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις» στο ΑΠΘ, τις οποίες στη Συγγρού περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς ως «μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας».

«Είναι φανερή η προσπάθεια της Ν.Δ. για δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος “νόμος και τάξη”, που επιλέγει να προωθήσει», ανέφερε.

Όμως, όπως είπε, «αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα».

Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγόρησε τον κ. Τόσκα ότι «αγνοεί την πραγματικότητα, πολιτεύεται με αυταπάτες, ανέχεται προκλητικά την ανομία».
Μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει κατ’ ευφημισμό αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και συμπληρώνει ότι «δεν ακούει ούτε τις εκκλήσεις των πρυτανικών Αρχών, ούτε τις παραγγελίες της Εισαγγελίας, για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απαξιώνοντας το χώρο της Παιδείας και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα».

Στην απάντησή της η Ν.Δ. σημειώνει πως ο κ. Τόσκας «θεωρεί “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις” τη συνεχή επέκταση της ανομίας, με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και τους πυρπολισμούς λεωφορείων από τους “γνωστούς – αγνώστους”».

«Οι δηλώσεις του ανησυχούν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Η αδράνειά του, όσον αφορά στο σεβασμό της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, είναι προκλητική», καταλήγει.