Απέκτησαν αντίπαλο τα «γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας» της Google

Tον πρώτο ανταγωνιστή της βρήκε η Google και το Project Glass που ο ιντερνετικός κολοσσός έχει στα σκαριά, στα πλαίσια του οποίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει «γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας». Ο ανταγωνιστής είναι η εταιρεία Vuzix, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι ετοιμάζει το Smart Glasses M100, μία συσκευή που φοριέται στο κεφάλι, ώστε η οθόνη της να φτάνει στο ύψος του ματιού.

Η Vuzix θα παρουσιάσει τη συσκευή της στην επόμενη έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, στις αρχές του 2013, με σκοπό να τη λανσάρει στο εμπόριο λίγους μήνες αργότερα. To Smart Glasses M100 θα επικοινωνεί με το κινητό του χρήστη μέσω Bluetooth, για να προβάλλει στην οθόνη του πληροφορίες από διάφορες εφαρμογές που θα «τρέχουν» στο smartphone. Ανάμεσά τους, τα τηλεφωνικά νούμερα των εισερχόμενων κλήσεων, τα SMS, τους χάρτες από κάποια εφαρμογή πλοήγησης ή ιστοσελίδες από τον browser.

Επίσης, θα μπορούν να εγκατασταθούν application απευθείας στη συσκευή. Γι’ αυτό τον λόγο βασίζεται στο λειτουργικό Android, διαθέτει επεξεργαστή OMAP4430 χρονισμένο στο 1 GHz, μνήμη RAM 1 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 4 GB.

Η οθόνη του έχει ανάλυση WQVGA και αναλογία διαστάσεων 16:9, ενώ μπορεί επίσης να τραβά φωτογραφίες και να αποτυπώνει βίντεο υψηλής ευκρίνειας (720p). Επίσης, η συσκευή διαθέτει μικρόφωνο, ακουστικό και δέκτη GPS, και έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και στα δύο μάτια. Και θα μπορεί να λειτουργήσει και με φωνητικές εντολές.

Παρόλο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Google, η Vuzix έκανε γνωστό πως στην τελική του έκδοση το Smart Glasses M100 θα υποστηρίζει και τις «έξυπνες» συσκευές της Apple, ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται να διαθέσει το πακέτο ανάπτυξης λογισμικού (SDK), ώστε οι προγραμματιστές να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν application για αυτό το ψηφιακό «μονόκλ».