Απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της Welt ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της Welt, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα περιγράφει σε έκθεσή της την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι».

«Όταν η εφημερίδα μιλάει για τέτοιες υποτιθέμενες εκθέσεις, οι οποίες είναι και διαβαθμισμένες ως εμπιστευτικές, ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται εδώ» δήλωσε.

Νωρίτερα, ο αρχισυντάκτης του οικονομικού τμήματος της Welt, Γιαν Νταμς, είχε επαναλάβει ότι όντως η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει συντάξει έκθεση για την κατάσταση της κυβέρνησης.

Ωστόσο, απέφυγε -μιλώντας στο Mega- να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς -όπως εξήγησε- πρέπει να προστατεύσει τις πηγές του.
Σχολιάζοντας την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών από την εφημερίδα, αλλά και τις αναφορές ότι πίσω από το δημοσίευμα βρίσκονται υπερσυντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης ο γερμανός δημοσιογράφος απαντά:

«Μένω έκπληκτος βλέποντας την αντίδραση μελών της ελληνικής κυβέρνησης. Δύο πράγματα με αφήνουν κατάπληκτο. Το ένα είναι, έχω εκπλαγεί που θεωρούν ότι μια γερμανική εφημερίδα γράφει αυτό που θα ήθελε ένα γερμανικό υπουργείο. Κανείς δεν μπορεί να έρθει σε μένα ή στους συναδέλφους μου και να μας πει ‘γράψτε, παρακαλώ, αυτό που θέλω’.

» Το δεύτερο που με εκπλήσσει είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό άρθρο σε μια πολύ μεγάλη εφημερίδα. Γερμανικές εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει πολύ μεγαλύτερα, πολύ σκληρότερα άρθρα για την Ελλάδα. Και μένω έκπληκτος που η ελληνική κυβέρνηση, το γραφείο του έλληνα πρωθυπουργού αντιδρούν τόσο έντονα».