Απαντήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών για το αν υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν, ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

Απαντήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών για το αν υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα ζητεί η βουλετής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Η κ. Μπακογιάννη θυμίζει ότι στις 4 Νοεμβρίου 2015 είχε υποβάλει ερώτηση, εκφράζοντας την ανησυχία της «για τις συζητήσεις, οι οποίες γίνονται περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα», αλλά όπως σημειώνει, δεν έλαβε απάντηση.

Ερωτά επίσης τον κ. Κοτζιά τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν και τον καλεί να εξηγήσει «για ποιούς λόγους η κυβέρνηση απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης “Rabid” της Frontex και γιατί δεν θέλει 300 ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών και την ενσωμάτωσή τους στην κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε.».

Διερωτάται τέλος αν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον κίνδυνο, τον οποίο συνεπάγεται για τη χώρα μας η άρνησή της να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές δομές.