Απειλές Ερντογάν σε Τουσκ-Γιούνκερ για άνοιγμα των συνόρων σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη

Την απειλή να ανοίξει τα σύνορα για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προς την Ευρώπη είχε διατυπώσει τον Νοέμβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας προς ανώτατους αξιωματούχους της Ε.Ε., όπως παραδέχθηκε εμμέσως και ο ίδιος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν τους δύο ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι πιθανόν να έρθει η ώρα που η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορά της, επιτρέποντας σε εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

«Στο παρελθόν έχουν σταματήσει ανθρώπους στις πύλες της Ευρώπης, έχουμε σταματήσει στην Αδριανούπολη τα λεωφορεία τους. Αυτό έχει συμβεί μία ή δύο φορές, στο τέλος θα ανοίξουμε την πύλη και θα τους ευχηθούμε καλό ταξίδι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, γίνεται λόγος για ευθεία απειλή του κ. Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Νοέμβριο, ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες εάν η Ε.Ε. δεν βοηθήσει την Τουρκία σε μια καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.