Απεργούν οι πράκτορες για τον φόρο στον ΟΠΑΠ

Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας ανακοίνωσαν οι Πράκτορες για την απόφαση της Κυβέρνησης να επιβάλει φόρο σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ. «Ο πόλεμος αρχίζει» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ προς όλα τα μέλη σωματεία της:

«Συνάδελφοι,

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι καταστροφική. Την θεωρούμε εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ, που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από την σημερινή κυβέρνηση- κατά δήλωση του Κου Τσίπρα – έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Ειδικότερα δε η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη.

Γι αυτό από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος, εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια.

Το λέμε για ακόμα μια φορά. Η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Κάνοντας πράξη τα λόγια μας για άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις και ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου την ΤΡΙΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 με κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Λεπτομέρειες θα δοθούν στα σωματεία τις επόμενες ημέρες για όλα τα θέματα που αφορούν ειδικά την συγκέντρωση και την πορεία.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθούσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΟΥΝ.
ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Καλούμε τους πράκτορες να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα σωματεία, να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν πίστη ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας.
Καλούμε όλους του συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε δυναμική και μαζική παρουσία στην συγκέντρωση και στην πορεία της Αθήνας την ΤΡΙΤΗ 1-12-15
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ».