Αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα αρπαγής η μικρή Μαρία

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα αρπαγής η μικρή Μαρία-Ειρήνη που εξαφανίστηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και βρέθηκε την επομένη στην Αφαία Χαϊδαρίου, μετά από περίπου 22 ώρες.

Η αφήγηση του παιδιού στην Αστυνομία διαψεύδει την εκδοχή της οικογένειας που επιμένει σε σενάριο αρπαγής του.

«Διψάω και θέλω κάτι να φάω»: Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε η τετράχρονη στους αστυνομικούς λίγο μετά τον εντοπισμό της.

Όπως είπε η τετράχρονη, πήγε να δει το πόνι που είχε στη μάντρα ο παππούς της και στη συνέχεια ακολούθησε ένα σκυλί. Χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε στο δάσος και απομακρύνθηκε από τους δικούς της. Φώναξε τη μητέρα της, αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω.

«Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια. Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα, άρχισα πάλι να περπατώ» είπε η μικρή.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή η Μαρία-Ειρήνη κατάφερε να διανύσει τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα μέχρι το μεσημέρι και να βγει στη λεωφόρο Καβάλας, στο ύψος της Αφαίας όπου και εντοπίστηκε.

Οι αστυνομικοί τις έκαναν κάποιες ερωτήσεις αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο, αν την πήρε κανείς και τη μετέφερε με αυτοκίνητο στο δάσος, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Η αφήγηση του παιδιού διαψεύδει την εκδοχή της οικογένειας που επιμένει σε σενάριο αρπαγής του παιδιού.

Οι γονείς της Μαρίας-Ειρήνης θα προσαχθούν εντός της ημέρας στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστούν.

Και οι δύο οδηγήθηκαν με χειροπέδες την Τρίτη στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους -που πάντως είναι αμφίβολο αν θα γίνει λόγω της απεργίας των δικηγόρων-, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

Σε δηλώσεις του χθες, και ο Γιώργος Πρίντεζης, παππούς της μικρής, άφησε υπόνοιες για αρπαγή της εγγονής του, λέγοντας ότι «κάποιος το πήρε το παιδί».

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε προληπτικά σε Νοσοκομείο Παίδων.