Από τις 30 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ η κάρτα φιλάθλου

«Ενσωματώσαμε με επάρκεια τις παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο σύστημα του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, οι οποίες μας κοινοποιήθηκαν τον Απρίλιο», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, παρουσιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο Νόμου για τις τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση σέβεται τα πορίσματα των ανεξάρτητων αρχών και τα ενσωματώνει στις ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, με την ίδια τροπολογία αποσαφηνίζεται το ζήτημα της επιβράβευσης μιας νίκης, η οποία θεωρείται εξαιρετική διάκριση, και καθορίζεται ότι τα αθλήματα στα οποία διακρίθηκαν οι αθλητές πρέπει να είναι αυτά που περιγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και της Σκακιστικής Ολυμπιάδας και όχι άλλης μορφής ή κατηγορίας.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της τροποποίησης της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και σημείωσε ότι «μπαίνει ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς από το 1999, όπου βλέπαμε ανώνυμες εταιρείες να πέφτουν κατηγορία και τα χρέη προς ιδιώτες και δημόσιο να μην πληρώνονται από κανέναν».

Τον καθορισμό των λεπτομερειών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της κάρτας φιλάθλου, που ορίζονται ως υποχρέωση των ομάδων και της διοργανώτριας αρχής. Στο κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υπάρχει σύνδεση με την Κεντρική Βάση Δεδομένων (θα έχει πρόσβαση η Αστυνομική Αρχή), στην οποία θα περιλαμβάνεται η λίστα φυσικών προσώπων, στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Ως οριακή ημερομηνία για να τεθούν σε λειτουργία ορίζεται η 30η/9/2016.

Για τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 αρμόδιες είναι οι διοργανώτρες αρχές Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ, οι οποίες υποχρεούνται άνευ ανταλλάγματος να διαθέτουν το σύστημα στις ομάδες και τις ομοσπονδίες. Μετά από αυτές τις δύο σεζόν και το αργότερο έως 30/4/18 θα συσταθεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Επιτροπή με εκπροσώπους από τις διοργανώτριες αρχές και ομοσπονδίες, που θα είναι επιφορτισμένη με τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Η κάρτα φιλάθλου με διετή ισχύ, είναι υποχρεωτική για την αγορά εισιτηρίων, χωρίς να εξαιρούνται οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, και αφορά αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, του Κυπέλλου, των διεθνών (επίσημων και φιλικών) αγώνων.