«Αυτό το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου» κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να ‘ναι. Το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου», κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού για το τραύμα που έφερε ο Παύλος Φύσσας.

Ο μάρτυρας τη μοιραία βραδιά βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια «Κοράλι», καθώς μένει πολύ κοντά στο μαγαζί και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες. Όπως ανέφερε, στην καφετέρια βρισκόταν πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά «δεν έγινε τίποτα». Με τη λήξη του παιχνιδιού, όπως είπε «έγιναν τα φυσιολογικά για αθλητικό γεγονός… Έχασε ο Ολυμπιακός, έβριζε ο κόσμος τους προέδρους, φώναζαν μεταξύ τους». Ανέφερε επίσης ότι είδε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο, ο οποίος «είχε μία υπερένταση, μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο και έβριζε».

Μετά τον αγώνα, όπως κατέθεσε, του είπε ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας για κάποια ένταση που υπήρχε μεταξύ κάποιων έξω από το μαγαζί και πήγε να μεσολαβήσει για να λήξει το συμβάν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποια διαφορά σε σχέση με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Στραβοκοιταχτήκανε, μου είπε. Όταν τους κοίταξα, διαπίστωσα ότι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Ο ένας κρατούσε στυλιάρι. Είχαν μια ομοιομορφία, υπέθεσα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής, δυο από αυτούς τους είχα ξαναδεί. Τότε πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω, να πω μια κουβέντα. Δεν έκανα τον ήρωα εκείνη τη νύχτα, οικογένεια έχω. Πήγα στην παρέα του Φύσσα, μίλησα με τον Παύλο.