Βερολίνο: Οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα

Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα για τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης έστειλε το Βερολίνο, ξεκαθαρίζοντας ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

«Υποθέτω ότι γίνονται πολύ λίγα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις. «Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να ισχύει το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα», τόνισε.

Ξεκαθάρισε δε πως οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής. «Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά» και «δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση», τόνισε.

Αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, «εμείς δεν το βλέπουμε έτσι», συμπλήρωσε ο Γέγκερ.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε πάντως να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο. «Παρ’ όλα αυτά ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε.