Βοηθός επιτελάρχη ο Μανώλης Σφακιανάκης – Θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη αφότου έγινε δεκτή η προσφυγή του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα από το αρχηγείο, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

«Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», αναφέρει η σχετικη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη, καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές σε βάρος του κ. Σφακιανάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της απομάκρυνσης του κ. Σφακιανάκη από τη θέση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των κρίσεων της ΕΛΑΣ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.