Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Σκάλα Λακωνίας

Την ανάγκη να κηρυχθεί άμεσα η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους αστέγους και την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια, τα οποία επλήγησαν από τον πρωινό ανεμοστρόβιλο.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι από την μέχρι τώρα καταγραφή υπάρχουν δέκα σπίτια που έχουν πληγεί και δεν μπορούν να κατοικηθούν, οι ένοικοι των οποίων με μέριμνα του δήμου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για του Ρομά, ο καταυλισμός των οποίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας και του Έλους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού η καταστροφή είναι ολοκληρωτική επιφέροντας σοβαρότατο πλήγμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Γκρεμισμένα σπίτια, κατεστραμμένες επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δένδρα και γενικότερα, βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη της Σκάλας.