Β. Θάνου: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της, δήλωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, προσερχόμενη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

«Είναι χαρά και τιμή μου, θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω και τις ευχές της Εκκλησίας, οι οποίες θα βοηθήσουν, οπωσδήποτε, αυτό έργο, το βαρύ, το οποίο επωμιστήκαμε. Ωστόσο, αν και η η επίσκεψή μου στον Μακαριώτατο είναι εθιμοτυπική και είχε προγραμματιστεί ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μου, θα ήθελα, δεδομένης της ευκαιρίας, να διευκρινίσω ότι ουδέποτε από την κυβέρνησή μας τέθηκε θέμα φορολόγησης γενικότερα και ειδικότερα της εκκλησιαστικής περιουσίας» δήλωσε η κ. Θάνου, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι η κυβέρνση αυτή είναι υπηρεσιακή και δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες.

Η κ. Θάνου αναφέρθηκε και στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, για τα οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία της ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος.