Β. Κορκίδης: Κρίμα που τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα κατέληξαν σε μία ακόμα αχρείαστη φοροεπιδρομή

Απογοήτευση για την ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού νομοσχεδίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, λέγοντας ότι είναι κρίμα «που άλλη μια ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, πήγε χαμένη».

«Κρίμα που πίσω από το κακό ασφαλιστικό, κρύβεται ένα χειρότερο φορολογικό. Κρίμα που ένας ακόμα εξοντωτικός νόμος και μάλιστα με μπαράζ τροπολογιών, ψηφίστηκε σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων της αγοράς. Κρίμα που τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα κατέληξαν σε μία ακόμα αχρείαστη φοροεπιδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, με τον νέο νόμο οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να καταβάλλουν άνω του 65% των εσόδων τους «σε κάθε είδους υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και μάλιστα για ποσά, που δεν θα υπάρχουν στην αγορά, δεν θα έχουν εισπραχθεί από τις επιχειρήσεις και που ουσιαστικά θα εκμηδενίσουν το καθαρό εισόδημα».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εκτίμησε ότι η ψήφιση του νόμου μπορεί να λυτρώνει προσωρινή την κυβέρνηση υπό την απειλή να μην κλείσει η αξιολόγηση, αλλά εξέφρασε τον φόβο πως τα αρνητικά αποτελέσματα σύντομα θα την αγχώσουν ξανά, αφού οι τρέχουσες και οι επιπλέον υποχρεώσεις δεν θα μπορούν να πληρωθούν ούτε από τους συνεπείς φορολογούμενους, ούτε από τις υγιείς επιχειρήσεις.

«Ο νόμος, που ψηφίστηκε από τη κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, επιβάλλει ένα διπλό λογαριασμό, με πρόσθετα φορολογικά μέτρα και νέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουμε εάν τελικά επαρκεί για να κλείσει άμεσα ή με δόσεις, η απόλυτη προτεραιότητα και εκκρεμότητα της αξιολόγησης», πρόσθεσε

Τέλος, διεμήνυσε ότι οι Έλληνες έμποροι δεν θα κάνουν το χατίρι κανενός να παραδοθούν σε έναν ακόμα αντισυνταγματικό νόμο.