Β. Λεβέντης: Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο προσφυγικό καταλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχασε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να «έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα», την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός σε παρελθόντα χρόνο έβριζε τους εταίρους.

Ακόμη, υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει τους βουλευτές του με εκλογές για να ψηφίσουν τα μέτρα. «Ένας πρωθυπουργός όμως», πρόσθεσε, «που είναι όμηρος της ίδιας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δεν μπορεί να προσφέρει και να κυβερνήσει τη χώρα».

Εξάλλου, εκτίμησε ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές η Ένωση Κεντρώων θα έχει ποσοστά διψήφια και θα αποτελέσει
παράγοντα πολιτικής σταθερότητας. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως η Ένωση Κεντρώων δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα εκλογικά.

Για τα σενάρια περί οικουμενικής, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μετέχω σε κανένα κυβερνητικό σχήμα, αν μου βάλουν το πιστόλι στο κρόταφο τότε για το καλό της χώρας θα αναλάβω τις ευθύνες μου».