Β. Λεβέντης: Βουλευτές από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό

«Θα φύγουν βουλευτές από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το ασφαλιστικό· εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το ασφαλιστικό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον ΒΗΜΑ 99,5 την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε: «Ο Θεοδωράκης θα ψηφίσει και η Φώφη, πιστεύω. Δηλαδή, όχι όλοι, θα τους φύγουν βουλευτές. Θα βάλουν 2-3 του Θεοδωράκη υπολογίζω, δεν θέλω να πω ονόματα αν και ξέρω, και από τη Φώφη πιστεύω έναν-δύο, ανάλογα το πόσοι θα φύγουν, αλλά πάλι θα είναι οριακό. Ακόμη παραπάνω (σ.σ.: διαρροές βουλευτών), γιατί το ασφαλιστικό κόβει συντάξεις, έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος. Όποιος το ψηφίσει το ασφαλιστικό, φεύγει και από τη Βουλή εντελώς».

Σχετικά με το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Για τον τόπο ζητώ την οικουμενική, να ξέρετε ότι το είχα ζητήσει και από τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν το ‘κανε και το πλήρωσε. Κι από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν με άκουσε και το πλήρωσε.»

Όσον αφορά τη ΝΔ, ο Β.Λεβέντης δήλωσε: «Δεν έχει αρχηγό η Νέα Δημοκρατία και όποιος πει ότι θα κάνουμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλουμε πλάτη, αμέσως θα χάσει θέση στην κούρσα, αν είναι ένας από τους τέσσερις.

»Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα με ευρωπαϊκές αρχές, δεν μπορεί να αποστεί σε τέτοιο βαθμό από τις αρχές του ιδρυτή της. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γέρος είχε κάνει τη Νέα Δημοκρατία κόμμα Ευρώπης. Κυρίαρχο ζήτημα αυτό, δεν μπορούν τώρα να το παίζουν τρελοί και ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο το ψηφίζανε, τώρα να το κάνουνε ξανά, να φαίνονται αντιμνημονιακοί.»