Β. Λεβέντης: Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να δώσει «εκβιαστική ψήφο» στην κυβέρνηση

Η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να δώσει «εκβιαστική ψήφο» στην κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, ξεκαθαρίζονταςότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό.

«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω. Μια Ένωση Κεντρώων των εννέα βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν “φτάνει” γι’ αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό εγώ προτείνω στον Τσίπρα μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού», επισήμανε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας το πρωί στον Αnt1.

Σημείωσε ακόμη ότι λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με οικουμενική κυβέρνηση και πρόσθεσε πως «η “καρεκλομανία”, να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα».
«Μόνο με τη Νέα Δημοκρατία έπρεπε να ασχοληθεί για να γίνει κυβέρνηση.

”Εμάς τι να μας κάνεις’, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη και τους άλλους… ‘εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε’» ανέφερε.

Για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως «ήταν ένα μαρτύριο για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να σκέπτεται και να ενεργεί γρήγορα διότι συζητούσαμε επτά ώρες και λέγαμε ανούσια πράγματα».

«Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες… Δεν έλεγε το σχέδιό του, αλλά τους κινδύνους για τη χώρα, π.χ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία… Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το ασφαλιστικό. Το ίδιο έκανε και στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «το πονηρό σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε να τα δώσει όλα στο προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν». Επανέλαβε τέλος ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι πολλοί εξ αυτών ανήκουν στην «ομάδα των 53».