Β. Λεβέντης: Η αξιολόγηση θα γινόταν, ήταν μία δωρεά των Ευρωπαίων

«Η αξιολόγηση θα γινόταν, ήταν μία δωρεά των Ευρωπαίων στην Ελλάδα. Υπό αυστηρά κριτήρια δεν δικαιούμασταν να πετύχει η αξιολόγηση. Έξι χρόνια κοροϊδεύουμε. Καμία κυβέρνηση δεν έκανε μεταρρυθμίσεις» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στο Star εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα εφαρμόσει τα μέτρα, ενώ τα νομοσχέδια που έφερε είναι αδιανομή.

«Το παιχνίδι είναι χαμένο για την Ελλάδα αν μείνουμε εδώ. Όση μετάλλαξη κι αν έχει υποστεί ο Τσίπρας δεν θα πείσει ούτε εδώ ούτε έξω» προειδοποίησε και υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων που όμως δεν μπορούν να έρθουν στη χώρα στην παρούσα φάση.

Εκτίμησε ότι ο «κόφτης» υφίσταται λόγω αναξιοπιστίας, ενώ ασκώντας έντονη κριτική προσωπικά στον κ. Τσίπρα σχολίασε ότι είναι «ένας πρωθυπουργός που δεν έκανε ούτε για υπουργός».

Κριτική άσκησε και στη Νέα Δημοκρατία καθώς υποστήριξε ότι «έχει θερμόαιμους στο κόμμα που του λένε άσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει και μετά ερχόμαστε εμείς». Για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ. σχολίασε ότι «αν συνεργαστώ με τον κ. Μητστοτάκη δεν θα μπορώ να βγω από το σπίτι μου, αν περιμένει από μένα βοήθεια δεν θα την έχει».

Ερωτηθείς για το αν θα ψήφιζε το τρίτο μνημόνιο απάντησε αρνητικά και σχολίασε ότι «καλώς υπέκυψε η κ. Γεννηματά γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας».

Επανέλαβε το αίτημα του για οικουμενική κυβέρνηση.