Β. Λεβέντης: Ο κ. Προβόπουλος είναι έτοιμος να γίνει Πρωθυπουργός σε μια οικουμενική κυβέρνηση

«Μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους ξένους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στον Real Fm, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Γ. Προβόπουλος θα ήταν κατάλληλος για τη θέση του Πρωθυπουργού σε μία τέτοια κυβέρνηση.

«Ο Προβόπουλος είναι κατάλληλος. Ζητείται, τι άτομο να είναι; Να είναι ευρωπαϊστής, ποτέ να μην αμφισβήτησε τις αποφάσεις της Ε.Ε. και να έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη για να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. Ερωτηθείς αν ο κ. Προβόπουλος θα αποδεχόταν την πρόταση να γίνει πρωθυπουργός σε μία οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Έχω πληροφορίες ότι είναι έτοιμος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης «πρέπει να παραμερίσουν τους εγωισμούς τους». «Ο μεν Τσίπρας να βάλει στην άκρη κάτι θερμοκέφαλους που του λένε “γαντζώσου και μη φεύγεις μέχρι τέλους, όση ζημιά κι αν κάνεις στη χώρα”, ο δε Μητσοτάκης να παραμερίσει κάτι ακροδεξιά στοιχεία που του λένε “μας συμφέρει να πέσει ο Τσίπρας και να έρθουμε εμείς”», σημείωσε.