Β. Μεϊμαράκης: Δεν θα δώσω σε κανέναν τη δυνατότητα ή τη δικαιολογία να αποχωρήσει

Το ενδεχόμενο διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε ο υποψήφιος πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

“Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διασπάσεις με την έννοια ότι σου φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν αποχωρήσεις προσωπικοτήτων που όμως δεν ξέρουμε αν αυτές έχουν μεγάλη αποδοχή στην κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους”, τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Αντέννα”, σημειώνοντας, παράλληλα, πως ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε θα δώσει σε κανέναν τη δυνατότητα ή τη δικαιολογία να αποχωρήσει.

Επαναλαμβάνοντας, για ακόμα μία φορά, ότι θεωρεί τιμή του που έχει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους Νεοδημοκράτες να βρεθούν την Κυριακή μπροστά στην εσωκομματική κάλπη, ενώ επεσήμανε ως η Κεντροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη θέτει πάντα πάνω από τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα το εθνικό συμφέρον. “Υπάρχει ο δρόμος που λέει ‘’όχι σε όλα’’ και ο δρόμος, που λέει ‘’ναι σε όλα’’. Και υπάρχει και ο δρόμος της σύνεσης, του μέτρου, της μετριοπάθειας, ο εθνικός δρόμος που είναι ο μεσαίος δρόμος, που πρέπει να δούμε σε ποια ζητήματα βοηθάμε τη χώρα, μαζί με το οποιοδήποτε άλλο κόμμα, είτε είναι κυβέρνηση, είτε όχι, είτε είναι αριστερό είτε είναι το οτιδήποτε”, ανέφερε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαμηνύοντας πως είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να περιμένει τις εξελίξεις στη λεωφόρο Συγγρού. “Σε τι την ενοχλεί (την κυβέρνηση) το τι κάνει η Νέα Δημοκρατία; Αυτή έχει νωπή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, ας πάει να το εφαρμόσει. Δεν έχει κανένα λόγο να περιμένει τη Νέα Δημοκρατία και θεωρώ μάλιστα έντονο πολιτικό τυχοδιωκτισμό το να μην προχωράει το κυβερνητικό της πρόγραμμα δήθεν γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα. Ένα και ένα κάνουν δύο.

Για να το ξεκαθαρίσω. Άρα ,έχει την κυβερνητική του πλειοψηφία, έχει νωπή λαϊκή εντολή, έχει το πρόγραμμά της άρα ας πάει να το εφαρμόσει. Μην λέει πάω το ασφαλιστικό πιο πίσω γιατί περιμένω τη Νέα Δημοκρατία γιατί και να την περιμένει τη Νέα Δημοκρατία όχι θα του πει η Νέα Δημοκρατία και τότε και τώρα. Κατά συνέπεια μπορεί να τα προχωρήσει”, είπε και τόνισε, αναφερόμενος στα περί ανανέωσης, ότι δεν είναι ζήτημα ηλικιακό, αλλά ζήτημα ιδεών, φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Τσίπρας. “Για πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου, απέτυχε, ατύχησε. Ήταν ένα πείραμα για τους Έλληνες. Και απέδειξε κιόλας ότι όσο άπειρος είσαι και πας να διαχειριστείς ζητήματα πολύ σοβαρά όπως είναι σήμερα, τόσο πιο μεγάλο πείραμα κάνει ο πολίτης που σε επιλέγει. Ο κ. Τσίπρας έκανε λάθος και μας τα λέει όλα σήμερα. Λάθος στο Βαρουφάκη. Λάθος στη Κωνσταντοπούλου. Λάθος στις επιλογές προσώπων. Λάθος πολιτικές”, επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.